Företagande i Sverige har de senaste åren blivit hårdare. Kunderna ställer hårda krav och det är något som blir mer och mer vanligt. Förutom kunderna är skatten något som verkligen kräver bra planering och kunskap oavsett vilken bransch man rör sig i. Sverige ser på pappret ut att ha låg skatt, men många dolda saker gör att skatten snabbt rinner iväg. Det är idag svårt att driva ett företag i Sverige.

Vi tänker om när det gäller företaget

Det finns mycket att tänka på som hunduppfödare. Något som har kommit på tal mycket den senaste tiden är att vi har betalat otroligt mycket skatt i vårt företag. Det är självklart roligt på ett sätt eftersom det betyder att det går bra för oss samtidigt som mycket pengar försvinner iväg bara. Vi vill givetvis betala skatt, men har funderat på lite lösningar för att kunna göra bättre investeringar i vår verksamhet.

Vi har börjat kolla lite på det som man kallar för skatteparadis och hittade bra lösningar för oss. Om vi skulle kunna betala lite mindre skatt innebär det att det ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet ännu mer. Det finns många olika lösningar och vi har tittat på vilken som skulle vara den bästa för oss. I slutändan handlar det om att tänka både hållbart och långsiktigt för att få ut det bästa.

Fler uppfödare borde se över sina möjligheter

Tanken är nu att vi ska försöka fördela vinsten på ett bättre sätt och därigenom skapa bättre möjligheter för att driva det vi älskar allra mest nämligen uppfödningen av hundarna. Vi har förstått att det är fler uppfödare som skulle kunna tjäna på att lära sig mer om det här och ville passa på att skriva om det. Tillsammans kan vi göra mycket för att driva hundaveln i Sverige framåt.